Új generációs flybridge

Itt van az új jacht, amely gazdagítja a Cranchi flybridge termékcsaládot. A 67 lábat (20,8 métert) meghaladó hosszúsággal az új modellt Sessantasette-nek hívják, akárcsak a számot, teljes egészében és olaszul írva. Ugyanezt az elvet hívják a hajógyár zászlóshajójának Settantotto-nak, ami azt jelenti, hogyez a jacht sokkal többet ad, mint amennyit a hossza sugallhat. Az Olasz dizájnjának és stílusának legjavát, kiváló műszaki megoldásokat, valamint összetéveszthetetlen és már ikonikus vonalat kínál.

A családi érzés, amely összeköti a Settantotto-val, azonnal nyilvánvaló: ugyanolyankarcsú profillal, splaying íjjal és kifejezett magas és védő lövegrel rendelkezik, ami haditengerészeti vonzerőt kölcsönöz a jachtnak. A projekt a Cranchi Yachts Kutatási Fejlesztési Osztály és Christian Grande együttműködése volt, akit a művészeti irányítással bíztak meg. A jachtot jellemző vonalak és formák emblematikusak, kiegészítik és visszhangozzák egymást a profil különböző elemeiben. Ilyen például a farnyílás ívétől a légy kiugró részéig, vagy az ablakok körvonala és a mellvéd közepén lévő törés közé nyúló vonal. Ez a szünet elegánsan csökkenti a térfogatot a jacht oldalán, a gunwale-tól a húrig, fokozva a panorámás kilátást a szalont körülvevő nagy ablakokból. Az étkezőből zavartalan kilátás nyílik a tengerre, és semmi sem akadályozza a természetes fényt abban, hogy elöntse a belső teret.

„A bástya törésének is pontos grafikai formája van, amelyet a fedélzet alatti ablakok tükröznek. Ez az egyik olyan tervezési jelzés, amely a jacht profilját az új modell és a Cranchi Yachts új flybridge vonalának kiemelkedő jellemzőjévé teszi. – mondja Christian Grande. „Amikor azonban ennek a történelmi márkának a projektjein dolgozol, soha nem állsz meg egyedül a stílusnál; Azok az emberek, akik ebből a hajógyárból választanak jachtokat, nagyon jól tájékozottak, és az esztétika mellett a praktikumot és az értéket is keresik.”

Ezért a Sessantasette számos kulcsfontosságú tulajdonságát csak akkor lehet felfedezni, ha felmászik a fedélzetre, és első kézből tapasztalja meg őket. Készüljön fel arra, hogy elcsodálkozik, amikor a terek és felületek tágulni és szaporodni látszanak.

Ez az érzés leginkább a szalonban jelenik meg, amely egy kifinomult lakóterület, amelyet erős személyiséget kölcsönző bútorok emelnek fel. A tulajdonosok a vezető dizájnházak kínálatából választhatnak egy (több mint két méter méretű) kanapét. A szögletes, lekerekített sarkú étkezőasztal bronz füstölt üveg vagy császárszürke márvány felsővel rendelkezik, és nyolc székkel vagy fotel veszi körül. A többi bútor és kiegészítő modern és luxus kivitelű, beleértve a könyvespolcot, a behúzható TV-vel ellátott szekrényt és az elegáns, bortárolóval felszerelt tálalót.

 

A szalon egy nyitott terű terület része, amely magában foglalja a konyhát és a kormányállást is, de az egész zónát elegánsan osztja el egy látványos háttér, amely elválasztja a társalgót és az étkezőt a szolgáltatási területektől. A gálya teljesen felszerelt, és a kikötő oldalán található, a kormányállás pedig a jobb oldalon található. Mindkét teret kapszuláknak tekintették, amelyek kapcsolódnak a többi térhez, de amelyek szintén különállóak maradhatnak. A szalonhoz hasonlóan ez a két terület iskiváló szellőzésselrendelkezik: van egy teljesen nyitható konyhai oldalablak, egy jobb oldali ajtó, amely összeköti a pilótaállomást a közlekedőfolyosóval, és végül a középen lévő felfelé irányuló kísérőnyílás, amely elektromos mechanizmussal nyílik.

Azoldalsó főajtónem az egyetlen szuperjacht funkció a Sessantasette kormányállásán. A pilótaállás központilag helyezkedik el az optimális kilátás érdekében, és a nagy, kényelmes kapitányi széket egy ikerülés szegélyezi, hogy ez a hely barátságos és barátságos legyen. Mondanom sem kell, hogy a navigációs panel megelőzi korát, és a legjobbal van felszerelve, amit az elektronika ma kínálhat, lehetővé téve a hajó manőverezését és az összes otthoni automatizálási és szórakoztató rendszer egyszerű kezelését. Az alsó szintre vezető lépcső a pilótaállomás előtt nyílik. Maga a lépcsőház az eredeti projektből vett tervezési jellemző. Vonalai, formája és fénypontjai utalnak arra a varázslatra, amely a kabinokat tartalmazó fedélzeten vár.

Úgy tűnik, hogy a tér és a térfogat a fedélzet alatt is bővül, különösen a teljes gerendás tulajdonos kabinjában. A franciaágy központilag helyezkedik el, és enyhén ívelt fejtámlával rendelkezik, amely körbeveszi, hogy átölelje, körülvegye és luxust kölcsönözzön, csakúgy, mint az eredeti fényes bőrkárpit, amelyet kifinomult redős hatással alkalmaztak. Agardrób mellett a lakosztálybanbőséges hely van egy ülősarok fotelekkel és dohányzóasztallal (ideálisszépségsarokként is), valamint egynagy fürdőszoba, amelyet három különböző területtel terveztek: a WC és a zuhanyzó valójában külön szobákban van a fürdőszobától a két mosdóval. Ez utóbbi, ahol a fény füstölt üvegen játszik, a lakosztály folytatása. A három kabinos elrendezési opcióban a tulajdonos lakosztálya egyirodaterülettelis rendelkezik, amely az egyik oldalon kifelé néz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a természetes fényből, és a szemközti falon egy teljes falú tükör található, hogy tovább bővítse a tér érzékelését. A VIP kabin és a vendégkabin rendkívül tágas, mind saját fürdőszobával, mind franciaággyal. A tulajdonos lakosztályához kapcsolódó irodaterület alternatívájaként választhategy negyedik kabint emeletes ágyakkal.

A belső terek meleg tónusát és nyugodt eleganciáját a világos árnyalatokon alapuló dekorációs döntések is közvetítik, szőke fával és homokszínű bőrrel, valamint túlnyomórészt átlátszatlan, szemet kímélő felületekkel. A császári szürke márvány díszíti a fürdőszobákat, míg a sötét és csiszolt funkciók, például a lángolt fa vagy a moka színű bőr mind a kabinokban, mind a szalonban megjelennek, olyan hangsúlyokat és fókuszpontokat hozva létre, amelyek mozgást és változatosságot kölcsönöznek a tereknek.

A fedélzet alatti terek a szalonban már megszokott kellemes és állandó szabadságérzetet visszhangozzák, ami nyilvánvalóan még hangsúlyosabb a kültéri területeken.

Haladjon tovább a lépcsőn, és eléria harmadik fedélzeti nappalit. Ez a kiválóan felszerelt terület nedves bárral vagy konyhasarokkal, TV-szekrénnyel és elegáns étkezővel, kihúzható asztallal, kényelmes ülőhelyekkel körülvéve található. Az egész területet csúcstechnológiájú, könnyű és tartós T-top védi; a tető egy része lécrendszerrel nyílik, szuggesztív fény- és árnyékszeleteket hozva létre, amelyek a mediterrán pergolák ikonikus szépségét idézik.

A jobb oldalon előretalálható a fly pilot állomás, ahol élvezheti a legjobb kilátást a jachtról, és teljes mértékben élvezheti a tengeri utazás varázsát. A műszerfal futurisztikus, minimalista és rendkívül elegáns, az autóiparból kölcsönzött esztétikával és jellemzőivel. Könnyű hozzáférést biztosít az összes parancshoz – a legújabb technológiával (dokk érzékelés) – a jacht navigációjához, irányításához és kezeléséhez. A kormányállásban van egy nagy, kétüléses fotel, és van egy másik dupla fotel is a kikötő oldalán, amely lehetővé teszi, hogy a vitorlázás pillanatát társadalmi tevékenységgé alakítsuk, ugyanakkor egyfajta lineáris határt hozzunk létre az ellenőrzési terület és a mögötte lévő lakóterület között.

A hajó farában, általában a legkellemesebben szellőztetett területen van egy nagy nyitott terasz, amely helyet biztosít minden igényének, és egy bimini árnyékát kínálja. Zuhanyzóval felszerelt, ideális napozóteraszként két napozóággyal vagy díványokkal.

Visszatérve a főfedélzetre, a fedélzeti háztól jobbra és balra két nagy és biztonságos szimmetrikus sétány, amelyeket magas ágyú véd, a főfedélzet orrában kialakított innovatív szabadtéri élettérhez vezet. Az állítható háttámlával ellátott nagy napozóterasz mellett ez a terület valódi nappali kialakítást kínál kanapéval (vitorlás irányban) és két egymással szemben álló fotelrel, forgóasztalokkal. A praktikum és a kényelem szintjének további javítása érdekében helyet biztosítottak az állandóan hasznos szekrényeknek, egy mini hűtőszekrénynek és egy zuhanyzónak is.

A farban egy nagy ajtó – amely folytatja a pilótafülke kanapéjának megjelenését – a strandra nyílik,amely biztonságosan és könnyen megközelíthető, és kényelmesen felszerelhető díványokkal. A felvonóval felszerelt, amely lehetővé teszi, hogy emelkedjen, leereszkedjen és előrelépjen, a pilótaállomás hatalmas, tengerre néző teraszra alakítható, köszönhetően a teak-burkolatú garázstér által biztosított rendkívüli felületnek. A rekesz ajtaját kinyitva feltárul ahangár. Annyira tágas, hogy3,25 méteres tendert is képes befogadni (vagy még hosszabbat, ha az elülső részen gyors felfújási/deflációs rendszerrel van felszerelve).


Atengerészek negyedeiszintén a pilótafülke alatti területen találhatók, két külön ággyal (nem emeletes ággyal) és zuhanyzós fürdőszobával. A személyzet kabinjában kérésre franciaágy is felszerelhető. Agépházba, a technológia igazi kincsesbányájába való belépés a fedélzeti ház oldaláról történik, hogy nagyobb magánéletet biztosítson a vendégek számára.

A Settantotto-val szerzett tapasztalatok alapján az új Sessantasette rendkívüli technológiával is rendelkezik, beleértve a fejlett otthoni automatizálási rendszert szórakoztató eszközökkel kombinálva, és ami a legfontosabb, rengeteghi-tech anyagot. A Cranchi Yachts a szén, az aramid és más hi-tech szálak használatát soha nem látott szintre emelte a jachtszektorban. A hajógyár kifejlesztett egy gyanta- és rostmátrixot, amely az irányítottság és a hajlékonyság szempontjából alkalmas a hajózási ipar igényeire, és képes ellenállni annak a stressznek, amelynek a hajó ki van téve, ezáltal javítva a hajótest és más szerkezetek ellenállását és teljesítményét, ugyanakkor könnyebb hajót kap. A súlycsökkentés volt az egyik legfontosabb cél a Sessantasette tervezésében, ami ahhoz a döntéshez vezetett, hogy szénszálat használnak a hajó számos részén, beleértve a hajótestet, a belső fedélzetet, a T-topot és az úszóplatformot. A kisebb súly egyértelmű értéket képvisel a fenntarthatóság szempontjából, lehetővé téve a korlátozott üzemanyag-fogyasztást azonos teljesítményszint mellett. A hi-tech szálak használata lehetővé teszi a vinilgyanták használatának csökkentését is, tovább javítva a jacht környezeti lábnyomát. A szénszál használatával kapcsolatos kutatómunkája során a Cranchi Yachts az autóiparból és a repülőgépiparból merített ihletet, érdekes ötleteket vett fel, és azokat saját igényeinek megfelelően átdolgozta. Ugyanez igaz sok más tulajdonságra is, beleértve a festékeket, a ragasztó rögzítőanyagokat, amelyek elkerülik a csavarok vagy szegecsek szükségességét, és ezáltal csökkentik a rezgést, a hangszigetelő és hangelnyelő anyagokat, valamint a zajt és rezgéseket csillapító korlátokat, amelyek páratlan akusztikai tulajdonságokat biztosítanak egy motoros jacht számára ebben a szegmensben. A Sessantasette itt is sokkal többet kínál, mint amit a mérete sugall.

 

Keressen minket! Kérjen ajánlatot! 

    This will close in 0 seconds